Utrecht

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

SPOORWEGMUSEUM UTRECHT

Utrecht,
Nederland


Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een van de mooiste musea van Nederland. Het museum biedt een collectie historische treinen. Het Spoorwegmuseum is gevestigd in een oud station in Utrecht. Het is museum gemakkelijk te bereiken met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid.De loketten in het oude station waar u uw kaartje koopt is een attractie op zichtzelf. Het zijn de loketten van een sfeervol oud station.Het museum is verdeeld in 4 werelden.Wereld 1 heet "De Grote Ontdekking". U daalt af met een lift naar het jaar 1800. Hier loopt u door de straten van een oud Engels mijndorp waar u de eerste stoomlocomotief ziet. U loopt ook door een station in Nederland waar de legendarische locomotief "Arend" staat.Wereld 2 :een wereld van dromen, van verre reizen met de Oriënt Express, sprookjesachtige bestemmingen en luxe. Je bevindt je aan het einde van de 19e eeuw. De trein is inmiddels een vervoermiddel geworden dat grenzen verlegt. Vanuit Parijs rijdt de luxe Oriënt Express via vele Europese steden naar de Poort van Azië, Constantinopel. Parel van het Oosten. Uiteraard waren deze reizen alleen bestemd voor de allerrijksten, graven en hertoginnen.Wereld 3: Stalen Monsters
Natuurlijk ben je benieuwd wie de mensen waren die aan het spoor werkten. Je wilt de machtige locomotieven zien die fluitend en sissend voorbij kwamen stomen. Opa Gommers vertelt er meer over in Stalen Monsters. Stap in de attractie en maak een adembenemende tocht door het leven van toen.

Wereld 4: De Werkplaats
De oude locomotieven, wagons en rijtuigen kun je bekijken in De Werkplaats. Ze vertellen het verhaal van honderden jaren historie. Voor ons (Belgen) was dit een meer dan geslaagde dag.ZEKER de moeite waard!!!!!!
www.spoorwegmuseum.nl