Utrecht

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spetter spetter spater, lekker op het water!

Utrecht,
Nederland


[i]Je hoeft niet altijd naar een ver buitenland om te genieten van de natuur, het gefluit van vogeltjes en het geloei van koeien vanaf een kabbelende stroom water. Of om een oude stad vanaf de gracht te bewonderen en aan te meren bij een gezellig terras wanneer jij dat wilt. Huur een kano bij [url="http://www.rijnstroom.nl/" target="_blank"]De Rijnstroom[/url] in Utrecht en dit ligt allemaal binnen handbereik![/i]

Met de lente in aantocht (ja, het gaat vast snel gebeuren, ik voel het aan m’n Utrechtse wateren) willen we allemaal weer naar buiten om te genieten van de ontluikende natuur en zonnige terrasjes. En wat is leuker dan dit vanaf het water te ervaren! Aan de rand van Utrecht bevindt zich botenverhuur bedrijf [url="http://www.rijnstroom.nl/" target="_blank"]De Rijnstroom[/url] waar je één- of meerpersoons kano’s en roeiboten kunt huren. Vanaf deze plek kun je kiezen uit twee richtingen:

[b]1. Roei over de prachtige rivier de Krommerijn[/b], waarbij je door het rustige natuurgebied Amelisweerd vaart. Het mooie landschap wordt afgewisseld met oude kastelen en landgoederen. Onderweg kun je aanleggen bij [url="http://www.theehuisrhijnauwen.nl/impressie.html" target="_blank"]theehuis Rhijnauwen[/url] voor een drankje of een pannenkoek. Een prachtige route om lekker tot rust te komen (op het sportieve element van het kanoën na dan ;-)

[b]2. Vaar richting het centrum [/b]en maak een ronde door de mooie [url="http://www.google.nl/images?hl=nl&rlz=1T4ACAW_nlNL383NL383&q=oude+gracht+utrecht&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=we1oTe7SN4uVOsTIuI0L&ved=0CHAQsAQ&biw=1345&bih=594"target="_blank"] Utrechtse Grachten[/url]. Onderweg kun je genieten van middeleeuwse grachtenpanden, overhangende knotwilgen en je kunt aanleggen bij de terrasjes die zich direct aan het water van de gracht bevinden. Ook behoort een rondleiding door de bierbrouwerij van [url="http://www.oudaen.nl/web/nl/71_rondleiding.htm" target="_blank"]Stadskasteel Oud Daen[/url] tot de mogelijkheden (als je met een groep van minimaal 15 personen bent). Hier brouwen ze nog op ambachtelijke wijze de heerlijkste biertjes. [u]Let op[/u]: hoor je op de gracht bij een bocht of brug een luid getoeter, ga dan even aan de kant, er komt een rondvaartboot aan!

Naast deze mogelijkheden die je makkelijk op eigen houtje kunt doen, biedt De Rijnstroom verschillende arrangementen. Zo kun je het kanoën combineren met fietsen, GPS tochten doen, je verder weg laten afzetten en dan terug varen of ’s nachts kanoën. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Ik heb dit zelf al verschillende keren gedaan, met een paar personen maar ook met een grotere groep tijdens een bedrijfsuitje en ik ga het zeker vaker doen. Het is gewoon een heel erg leuke manier om lekker buiten bezig te zijn (en soms om nat te worden, want een kano slaat ook wel eens om ;-)))