Utrecht

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Royal Class, royalty op het spoor

Utrecht,
Nederland


Nog tot 5 september 2010 is in het spoorwegmuseum de tentoonstelling Royal Class, vorstelijk reizen te zien. Voor deze tentoonstelling heeft het spoorwegmuseum koninklijke treinen uit heel Europa bij elkaar gehaald. Het is een origineel idee dat een leuke tentoonstelling heeft opgeleverd. De trein waarmee onze eigen koningin onlangs naar Denemarken reisde omdat het vliegverkeer in zak en vooral as zat is weer aanwezig. Sommige wagons zijn echte juweeltjes van binnen en van buiten.
De tentoonstelling is voorzien van zeer goede informatie. Zo leer je dat de trein hele nieuwe ontwikkelingen in gang zette zoals staatsbezoeken en propaganda in eigen land. Niet allleen in het grote Habsbugse Rijk maar ook onze eigen koningin Anna Polowna maakte er gebruik van.
Er worden ook toneelstukjes opgevoerd om het Royale reizen van weleer nog meer tot leven te brengen. Vooral de monoloog van de Gekke koning Ludwig van Beieren (die van Neuschwanstein) werd fantastisch gespeeld.
Je kunt in het [url="http://www.spoorwegmuseum.nl/nl/actueel/royal_class.htm" target="_blank"]spoorwegmuseum[/url] een leuk dagje uit beleven en ook meegenomen (klein)kinderen zullen zich prima vermaken