Utrecht

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Panorama De Rivier

Utrecht,
Nederland


Panorama "De Rivier",

Vianen A2 gedeeld door de natuur.
Mooie foto's schieten, deze Panorama is samengesteld uit 16 RAW bestanden van ieder ongeveer 16 Mb. De camera gemonteerd op het statief met vereiste een panorama kop er op. Steeds de foto's 1/3 overlappen recht op staand en het toestel op manueel, bij mij nu 18 mm, maar beter zou zijn om rendering te voorkomen te gaan naar 35 mm bijv. ISO 500 genomen met F4. Alles op de zelf ontspanner of draadloze afstands bediening en natuurlijk goed scherpstellen. ook een goede tip is om een polarisatie filter te gebruiken. Daar had ik op dit moment even niet aan gedacht en die bewerking heb ik later moeten toevoegen aan mijn foto.

Het meeste werk achteraf is, de rendering wegwerken als je een verkeerde lens opening gebruikt en ik was begonnen met 18 mm.
Het samenstellen vergde nogal wat RAM geheugen van mijn computer, wat tot gevolg had, dat ik dit moest uitbreiden naar 4 Gb. Dan gaat bijna alles goed. Ja, je moet er wat voor over hebben om een plaatje van 180 Graden te kunnen krijgen. Nu hier is hij dan.

Groet, Fred Dijkstra.