Groningen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fotomanifestatie Noorderlicht op fotogenieke locatie

Groningen,
Nederland


[b]Suiker in beeld in de Suikerfabriek[/b]
Op dit moment is er weer de jaarlijkse fotomanifestatie Noorderlicht in Groningen, al weer de 20e editie. Dit jubileumjaar is gekozen voor een heel bijzondere locatie: de oude en zeer fotogenieke Suikerfabriek. Eén van de thema's van de manifestatie is dan ook The Sweet and Sour Story of Sugar. Suikerproductie in Groningen (suikerbieten) en in de tropen (suikerriet) prachtig in beeld gebracht.

Maar er is meer, véél meer. Zoals de tentoonstelling To Have and Have Not die de wereld van de 1% superrijken in beeld brengt.
Fotograaf Kadir Lohuizen volgde een Marokkaans gezin in Nederland in 1993 en nu, twintig jaar later. De Chinese Xiaoxiao Xu emigreerde op haar 15e naar Nederland en onderzoekt sindsdien haar herkomst vanachter haar camera.
En dit is nog niet eens alles.

[b]Strooptochten[/b]
Behalve de exposities is ook het terrein en het gebouw van de voormalige Suikerfabriek, gesloten in 2008, zeer de moeite waard. Er mag overal gefotografeerd worden, dus liefhebbers van Urbex fotografie (vergane glorie, oude verlaten gebouwen) kunnen hun hart ophalen. Er worden "strooptochten" aangeboden om meer van het fabrieksterrein te laten zien.

Kortom: het bezoek aan de fotomanifestatie Noorderlicht 2013 is een belevenis voor fotografen.

[b]Praktische info[/b]
Dagkaart:10 euro
Manifestatiekaart: 15 euro, vrije toegang gedurende de hele periode 1 september - 14 oktober
Dinsdag t/m zondag van 11-18 uur open.

Meer informatie: [url="http://www.noorderlicht.com" target="_blank"]www.noorderlicht.com[/url] en in de Vrij Nederland Noorderlicht Special, 31 augustus 2013.