Den Haag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Haagse Mart

Den Haag,
Nederland


Als je gek bent op het bezoeken van markten in het buitenland. Mag je in het binnenland zeker ook de Haagse Markt een keer bezoeken. Je waant je in het buitenland.

Bij de Haagse Markt kunt u kiezen uit vele (multiculturele) producten. Zoals verse groenten, fruit, vis en vlees, kleding voor jong en oud, huishoudelijke artikelen, elektronica, meubels, computerspullen en kinderwagens. De markt is vooral bekend om het grote assortiment exotische producten.

Met meer dan 500 vaste kramen met elk een eigen karakter is de Haagse Markt een van de grootste onoverdekte markten van Europa. De markt is na de Porta Palazzo-markt in Turijn de grootste van Europa. En kan zich meten met andere beroemde markten zoals in Barcelona de 'Mercat de la Boqueria' aan de Ramblas en in London de markt aan Portobello Road en de overdekte Camden Markets.

De Haagse Markt heeft een oppervlakte van ongeveer 3 voetbalvelden en 800 meter aan brede paden. De markt biedt aan ongeveer 1.000 mensen een werkplek en trekt wekelijks 35.000 tot 42.000 bezoekers.

Bezoeken
De 2 hoofdingangen van de Haagse Markt vindt u op de Hoefkade en het Hobbemaplein. Ook zijn er verschillende zij-ingangen in de Herman Costerstraat.
De Haagse markt is op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag open van 8.45 tot 17.00 uur.

Verschillende tram- en buslijnen brengen de bezoeker vanaf station Den Haag Centraal of HS naar het marktterrein.

Halte Haagse Markt aan het Hobbemaplein: tram 6, 11, 12 en bus 25
Halte Hoefkade: tram 11, 12 en bus 127, 130. Kijk op www.htm.nl voor de meest actuele informatie.