Den Haag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

10.000 km door Amerika op een motor

Den Haag,
Nederland


Robin de Puy (1986) is op dit moment een van de meest gevraagde portretfotografen in Nederland. Haar carrière nam meteen na haar afstuderen aan de Fotoacademie een hoge vlucht. Met haar serie Meisjes in de prostitutie won ze in 2009 de Photo Academy Award voor het beste afstudeerproject van dat jaar. In 2013 won ze de Nationale Portretprijs met een foto van haar collega An-Sofie Kesteleyn, die destijds ernstig ziek was. Beide prijzen werden in het Fotomuseum Den Haag uitgereikt met als gevolg dat er een warme band is ontstaan tussen de fotograaf en het museum.

Roadtrip
In mei 2015 begint Robin de Puy aan haar reis door Amerika. Het belangrijkste wat ze bij zich heeft, vervoert ze in de zadeltassen van haar motor: twee lampen, twee fotocamera’s en een flitsparaplu. Zij doorkruist het land zonder vaststaande route om bijzondere, karakteristieke koppen vast te leggen. Vrouwen, mannen en kinderen die zij toevallig op haar weg tegenkomt. Ze is juist niet op zoek naar maatschappelijke contrasten of naar de tegenstelling tussen het verstedelijkte en oneindige lege vlakten.

Deze fotoexpositie is tot 26 juni 2016 te zien in het Fotomuseum Den Haag (Stadhouderslaan 43) geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur (toegang 8,00 euro).
In de Stadhouderslaan en het verlengde hiervan de Statenlaan kun je met de auto gratis parkeren en wil je naar de haven is dit slechts 2 km vanaf het museum.

Bij de tentoonstelling verschijnt een Engelstalige publicatie If this is true, I'll never have to leave home again, met dagboekfragmenten van Robin de Puy en vormgeving door SYB.

http://www.robindepuy.com