Den Haag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wie heeft er gelekt ?

Den Haag,
Nederland


De wintermaanden zijn bij uitstek geschikt voor spelletjes. Dit jaar is er een nieuw spel bij gekomen: Wie heeft er gelekt ?

De komende weken / maanden zullen we er nog veel mee bezig zijn.
Een mogelijke vervolging van één van de fractievoorzitters in de Tweede Kamer is een stap dichterbij. Het bestuur van de Kamer (het presidium) wil het lekken uit de zogeheten Commissie Stiekem verder laten bekijken door een nog in te stellen onderzoekscommissie van Kamerleden.

De affaire draait om het lekken in februari vorig jaar van geheime informatie uit de Commissie Stiekem, het besloten overleg van fractievoorzitters met de ministers die verantwoordelijk zijn voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Eerder deze week bleek dat VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in maart vorig jaar aangifte had gedaan van het lekken. In het onderzoek van het Openbaar Ministerie en de Rijksrecherche kwam een verdenking richting één of meer fractievoorzitters naar voren.
Wie, oh wie is de Mol ?

Toen ik in Den Haag liep (leuk voor een stedentrip) stond ik bij de hofvijver en vroeg ik me af: in een van de torentjes , kamertjes zit hij of zij. Maar in welke ?