Den Haag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Orpheus in de Dessa

Den Haag,
Nederland


De fluitspeler in het zuiderpark in den haag maakt onderdeel van de beelden route. ER staan veel mooie beelden. Zeker een bezoeken waard. Er is veel meer te doen in het zuiderpark. De Heemtuin, veel speeltuinen, de kruidentuin en nog meer

het is een beeld van Mourik Broekman. Ze werd geboren in Zwitserland, als dochter van Gerrit Hendrik van Mourik Broekman en Jacoba Josina Maria Beijerman. Ze was de zus van schilderes Cootje Horst.

Van Mourik Broekman volgde twee jaar bouwkunde in Delft en stapte toen over naar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze was assistente en leerlinge van Albert Termote. Later vestigde ze zich als zelfstandig beeldhouwster. Honderden portretten maakte zij in opdracht, ook van het koninklijk huis: onder andere portretten van koningin Juliana, koningin Wilhelmina en prinses Marijke (als kind).

Tijdens de Tweede Wereldoorlog weigerde ze zich aan te sluiten bij de Nederlandsche Kultuurkamer en legde haar werk neer. Na de oorlog maakte ze voor vier plaatsen oorlogsmonumenten.

1942, Fluitspeler ook wel genaamd Orpheus in de Dessa Beeldenroute Zuiderpark Den Haag, Den Haag.