Den Haag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eerste stapje van een baby Nijlgansje

Den Haag,
Nederland


Na een bezoek aan de Heemtein Heimanshof in het Zuiderppark loop ik ook altijd nog een rondje door het Zuiderpark. Veel water met eilandjes met veel vogels. Een hele reigerkolonie zit te broeden hoog in de boom.

Ook voor kinderen of kleinkinderen is er veel te doen. 3 grote speelweides, je kan er skateboarden, er is een natuurspeelplaats, er is een westenspeelplaats, er staan allemaal trim en fitnessapparaten en er is een hertenweide. Ook de zwemspullen kunnen mee er is namelijk ook een zwembad.

Speciaal voor de bomenliefhebbers is er het landengebied. Er staan bomen geimporteerd uit vele landen van de wereld, ook is er een kruidentuin (je mag de kruiden plukken) en een rozarium en is een stadsboederij.

Door het hele park heen staan er vele kunstobjecten. En je kunt een ritje maken in de trein op het smalspoor.

Hapje eten, ook dat kan bij beide ingangen is een cafetaria, en bij het zwembad is er een chinees restaurant. Barbecuen mag ook op de daarvoor bestemde plekken.

Adres en bereikbaarheid

Het Zuiderpark heeft meerdere ingangen: de Vreeswijkstraat, Loevesteinlaan, Melis Stokelaan en het Veluweplein. Het park is met het openbaar vervoer bereikbaar:

Vreeswijsstraat: bus 25 of 26
Loevesteinlaan: bus 23
Moerweg: bus 127 of 130

oh ja , het is gratis!