Den Haag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Heemtuin Heimanshof in het Zuiderpark Den Haag

Den Haag,
Nederland


Een bezoek aan de [url="http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Heempark-De-Heimanshof.htm" target="_blank"]heemtuin[/url] staat garant voor het gebruik van je zintuigen. Horen, zien, ruiken en vooral genieten. En het is nog leerzaam ook. En er is niet alleen een Heemtuin, ook een kinderboerderij en een landschappen tuin waarin je door typisch Nederlandse landschappen loopt. Met bv stromende beekjes! . Je kan je er prima vermaken voor een paar uur. Ook leuk en leerzaam voor de kinderen en kleinkinderen. Alle bloemen en planten zijn voorzien van naambordjes. En er staan altijd wel bloemen of planten in bloei.

Horen staat voor het luisteren naar het gezang van de vogels. Zien staat voor het kijken naar de bloemen, planten en insecten. Ruiken staat voor de heerlijke geur van de bloemen planten en kruiden. Een perfect uitje om te fotograferen, speciaal met de macro lens.

Bij de ingang aan de Vreeswijkstraat staat een snackbar [url="http://www.hethapje.nl/prijslijst.html" target="_blank"]het Hapje[/url] waar je lekker een bakkie kunt doen of lunchen of een lekker ijsje halen.

[b]Openingstijden[/b]
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 15.30 uur.
Zondag van 11.00 uur tot 16.30 uur (alleen van maart tot en met september).

[b]Adres & contact[/b]
Anna Polakweg 7 Zuiderpark, ingang Vreeswijkstraat Telefoon: (070) 305 14 20
Bus 25 of 26 of tramlijn 9 halte Zuiderpark aan de Loevesteijnlaan

Maar er is nog meer te doen in het Zuiderpark:
1. skatevoorziening met een miniramp en quarterpipe
2. natuurspeelplaats Zuiderpret Hier kunnen kinderen spelen met water, zand, modder, losse takken
3. Bomentuin staan bomen en struiken uit de hele wereld.
4. Bloementuin heeft een prachtige verzameling van bloeiende vaste planten.
5. Kruidentuin biedt een verscheidenheid aan kruiden. Zoals peterselie, tijm en bieslook. U mag deze kruiden plukken. (gratis)
6. Rozarium
7. Zwemmen in het recreatiebad Zuiderpark. Er is een 45 meter lange waterglijbaan. Ook bezit het zwembad een peuterbad, wildwaterkreek, whirlpool, solarium en een Turkse stoomcabine.
8.Er zijn prachtige kunstobjecten in het park te zien.
9. Er zijn 3 grote speelweiden met een totale oppervlakte van 14 hectare. Voor de grote kinderen is er een 6 meter hoog speelkasteel. Jonge kinderen spelen graag op het speelterrein Ot en Sien. Op het zand staan wipkippen en schommels. En voor een echte wildwest-sfeer is er een westernspeelplaats.
10. er zijn speciale barbecueplekken. Ook mag u met uw eigen barbecue in het park barbecueën.

Genoeg te doen dus voor een erg leuk dagje met het hele gezin!