Den Haag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wildlife Photographer of the Year 2011 - Museon - vanaf 26 november

Den Haag,
Nederland


Het zal dit jaar het 5e achtereenvolgende jaar worden dat ik [b]Wildlife Photographer of the Year [/b]ga bekijken in het [url="http://www.museon.nl/nl/node/2535" target="_blank"]Museon[/url] in Den Haag. Deze jaarlijks terugkerende tentoonstelling van de [u]beste natuurfoto's[/u] gekozen uit inzendingen van professionele fotografen, maar ook door amateurs, is buitengewoon inspirerend.

Elk van de foto's worden op [i]groot formaat [/i](ca. 1 meter bij 1.50 meter) getoond met naast een verhaal over de fotograaf, ook de omstandigheden waaronder de foto is gemaakt. Dit betreft niet alleen de technische instellingen (camera, lens, diafragma, focusafstand, sluitertijd, statief, filters, e.d.) maar vaak ook de moeite (naast een flinke dosis geluk) die de fotograaf heeft gedaan om de foto te maken.

Er zijn verschillende categorieen en dus zijn er dus winnaars per categorie. Ook is er een aparte [u]award voor jongeren[/u]. Ik heb eerdere jaren de meest fantastische foto's van bijv. 11-jarigen gezien van vogels in de sneeuw in Fins Lapland.

Je komt vast terug met [b]inspiratie[/b] om een reis te boeken met safari of een expeditie naar een arctisch gebied of gewoon lekker in Nederland de natuur in te trekken.

De tentoonstelling duurt [i]tot en met 4 maart 2012 [/i]en is gratis wanneer je een museumjaarkaart hebt. Combineer je bezoek evt met andere exposities in het Museon en overweeg bijvoorbeeld om op 4 december te gaan (in mijn geval) omdat je dan minder last hebt van rondrennende kinderen (ivm Sinterklaasviering).