Den Haag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een gezellig stukje majesteitelijkheid

Den Haag,
Nederland


Letterlijk in de schaduw van paleis Noordeinde komen sfeer en historie samen in het Hofkwartier, een verzameling straatjes ten westen van het centrale winkelgebied in Den Haag, globaal gelegen tussen het Buitenhof en het paleis. Hier rondwandelen is een lust voor het oog: de smalle straatjes herbergen diverse eeuwenoude panden en kenmerken zich eveneens door schattige doorsteekjes. Zeker op een zonnige dag kun je je met weinig moeite in het buitenland wanen!
In dit charmante stuk stad zit het vol met boeiende winkels waaronder woonwinkels die niet zelden gespecialiseerd zijn in een bepaalde uithoek van de wereld, galerieën, buitenlandse eetwinkeltjes, goede restaurants en schattige antiek- en tweedehandswinkeltjes om heerlijk rond te snuffelen. Dan is er nog een sfeervol pleintje dat uitkijkt op de zijkant van het paleis, leuk om even neer te strijken (al is het maar om te kijken naar toeristen die zich hier graag laten fotograferen - meestal is er wel een stel). Ook alle dure modemerken hebben hier in de buurt hun eigen winkel.
Al met al laat dit stukje stad op een zeer geslaagde manier vorstelijke elegantie zien, gecombineerd met een gezellige sfeer. Vergeet er dus niet doorheen te wandelen als je in de hofstad bent!