Den Bosch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Amazone zit

Den Bosch,
Nederland


Naast de overzichtsfoto en de close-up van het koddige ventje, dit keer een boogbeeld in amazone zit. Er zijn twee boogbeelden die zijdelings zitten en dit is er één van.

We hebben kaartjes voor de wonderlijke klim, lopen in de dakgoot van de St. Jan kathedraal om de mooie boogbeelden te bekijken die je vanaf de grond niet kan zien. Je ziet monstertjes alla Jeroen Bosch, maar ook allerlei figuren die beroepen of menselijke situaties zoals dronkenschap uitbeelden. Drie gidsen staan her en der verspreid en vertellen je alles over Jeroen Bosch, de bouw van de kathedraal en de renovatie. Al met al een fantastische ervaring!

Het is echt een unieke kans, want pas over ongeveer 100 jaar zullen de boogbeelden opnieuw gerenoveerd worden en zal er opnieuw een steiger geplaatst worden. Of je dan ook het dak op mag is nog maar de vraag. Ik raad het daarom iedereen aan. De kaartjes zijn online via internet te koop. Houd er wel rekening mee dat je ruim van tevoren boekt. Begin april is het namelijk al volgeboekt tot half mei. Vanwege de veiligheid mogen er elk kwartier slechts 60 mensen omhoog. En door het Jeroen Bosch jaar is het in Den Bosch het ook drukker dan normaal.

Kijk voor het hele verhaal ook eens op mijn blog: een wonderlijke klim