Den Bosch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het mooiste uitzicht op Den Bosch

Den Bosch,
Nederland


Het mooiste uitzicht op Den Bosch krijg je NIET vanuit de Sint-Jan!

Veel toeristen beklimmen ieder jaar weer de Sint-Jan. Vanuit daar heb je een mooi uitzicht op de stad, en krijg je een goed beeld van waar alles ligt. MAAR.... Dat is helemaal niet het mooiste uitzichtpunt! Wat is nou een uitzicht over de stad Den Bosch zonder dat je de Sint-Jan erbij ziet???

Wat een veel mooier uitzicht bied is de toren van het [url="http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/" target="_blank"]Jeroen Bosch museum[/url]. Dat museum is gevestigd in de oude Sint-Jacob kerk. Waar ik zo ook nog iets over zal vertellen. Eerst even het uitzicht vertellen:
De toren van de kerk is voorzien van een glazen lift, daarmee kan je helemaal naar boven op de toren. Je hebt rondom uitzicht over de stad. Je kijkt zo op de Hinthamerstraat met daarin het bijzondere [url="www.zwanenbroedershuis.nl" target="_blank"]zwanenbroedershuis[/url]. Je hebt uiteraard zicht op de Sint-Jan, Je ziet dat het centrum van Den Bosch direct grenst aan het natuurgebied; Het Bossche Broek. Verder zie je de Orangerie, het oude ziekenhuis en het nieuwe ziekenhuis, het klooster, de Sint-Caterienkerk, het paleiskwartier, enz. enz.
Het leuke is ook nog dat je meteen een bezoek kan brengen aan het museum met het werk en de historie van Jheronimus Bosch. Den Bosch is de geboortestad van de beroemde middeleeuwse kunstenaar Jheronimus Bosch. Gek genoeg is er in Den Bosch jaren lang niks van Jeroen Bosch te zien geweest. Daar is met het Jeronimus Bosch Artcenter een einde aan gekomen. Hier hangen veel replica's en tapijten met het werk van Jeroen Bosch.

Het is zeker de moeite waard als je een dagje Den Bosch doet en weer eens wat anders dan de standaard beklimming van de Sint-Jan!