Den Bosch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Door het riool

Den Bosch,
Nederland


De meeste mensen zullen er geen idee van hebben, maar ooit was 's Hertogenbosch de grootste haven van Holland. Het was een bruisende en dus rijke stad, met veel handel en industrie. De Dommel en de Aa waren de toevoer wateren van de stad. Zij zorgden voor de waterwegen, verkeer en afvoer van vuil, het riool. Omdat de grond waar de stad op staat is opgehoogd, er liggen rondom veel moerassen, ligt de stad hoger dan de waterwegen. In de zeventiger jaren, door de opkomst van de auto, wilde men deze open riolen dempen. Gelukkig heeft een fanatiek groepje mensen dit weten te voorkomen en is het totale systeem perfect gerestaureerd.
Nu kan men, met fluisterboten, 4 verschillende routes varen, de Diezentocht. Je vaart dan een heel stuk lager dan de huizen, een stuk door de Bossche Broek en onder de stad door, waardoor je een totaal andere kijk op een stad krijgt.
Ondertussen is dit dé hit van de stad en zijn er meerder opstapplaatsen.
Bij een bezoek aan deze stad is dit een must. Vanuit het station ga je rechtdoor, de brug over, een onderdoorgang onderdoor en meteen rechtsaf, dit heet Uilenburg, na de 1e kleine kruising nog 50m en dan kun je aan de rechterkant de kaartjes kopen en aan de overkant opstappen.
Via internet klik je aan op de "Diezentocht" voor een reservering.
Doooeeen!!!