Arnhem

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

MMKA heeft nu hele mooie exposities

Arnhem,
Nederland


Wie houdt er hier niet van fotograferen, en wie houdt er hier niet van bijzondere culturen??? Als je er wel van houdt is dit een leuke tip voor je. Ik ben zojuist in het MMKA (Museum Moderne Kunsten Arnhem) geweest. Er zijn 2 exposities die mij heel erg aanspraken.

De ene is de expositie van de fantastische, eigenzinnige en bijzondere [url="http://www.mmkarnhem.nl/NL/agenda/tentoonstellingen/erwin-olaf-regressive" target="_blank"]fotograaf Erwin Olaf[/url]. Er is een video waarin je Erwin Olaf bezig ziet, met de foto's die in de expositie zijn te zien. Te zien zijn 3 projecten:

"Onder de titel Regressive presenteert het MMKAde fotoserie Dusk & Dawn (2009), de installatie Keyhole (2011) en de fotoserie Berlin (2012) van Erwin Olaf. Keyhole, recent verworven door het MMKA, en Berlin beleven in deze tentoonstelling hun Nederlandse premières.

In 2011 ontving Erwin Olaf (1959) de Johannes Vermeer Prijs voor zijn hele oeuvre, dat bestaat uit vrije fotografie, video, modefotografie, reclame en museale projecten. Deze prijs heeft hij aangewend om de serie Berlin te realiseren. Met de in Berlijn gemaakte scènes en portretten geeft Erwin Olaf een beeld van de door hem gevoelde gelijkenis tussen het interbellum - de periode tussen de twee wereldoorlogen - en onze huidige tijd." (Tekst: website MMKA)

De andere expositie is van sieraden die gebaseerd zijn op culturen van over heel de wereld: [url="http://www.mmkarnhem.nl/NL/agenda/tentoonstellingen/new-nomads-new-traditional-jewellery-editie-2012" target="_blank"]'New Nomads'[/url]:

"De tweejaarlijkse internationale ontwerpwedstrijd New Traditional Jewellery heeft iedere editie een nieuw thema. Dit jaar was dat New Nomads. Hedendaagse sieradenmakers nemen de traditionele sieraden van bijvoorbeeld nomaden, pelgrims, ontdekkingsreizigers, wereldreizigers, vluchtelingen of kolonisten als uitgangspunt voor nieuwe ontwerpen." (Tekst: website MMKA)

Beide exposities zijn nog te bewonderen t/m 27 Januari. Het museum is voor Museumkaart houders gratis, en voor volwassenen 9 euro. Het Museum zelf ligt net buiten het centrum en heeft mooi uitzicht over de lager gelegen rivier en uiterwaarden.