Amsterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Om en rond het IJ te Amsterdam

Amsterdam,
Nederland


In de verte De Basiliek van de H. Nicolaas is een rooms-katholieke kerk in de Binnenstad van Amsterdam. De kerk, officieel de H. Nicolaas binnen de Veste geheten, is gebouwd in de periode 1884-1887 naar een ontwerp van de architect Adrianus Bleijs. deze foto is gemaakt vanaf Nemo op het IJ. Er wordt nog flink gebouwd in Amsterdam zoals te zien is op de foto.
Amsterdam is een prachtige stad. Om en rond het IJ is veel te zien. Ga ook eens met het pondje naar Nieuwedam Amsterdam Noord.
De Pek markt is een hele leuke plek. Goed en gezond eten is de gemene deler van deze markt op vrijdag. Boeren uit de omgeving verkopen hun biologische waar en koks uit Amsterdam bereiden gezonde maaltijden voor jou om mee te nemen of ter plekke op te eten. Vers gebakken taart, zelfgemaakte worsten, een vegetarische hamburger op landelijk brood, honing van de imker uit de buurt of potjes home made jam. Als je wilt weten wat er in het product zit, dan vraag je het gewoon meteen aan de maker!

Niet alles is op deze markt heeft het keurmerk biologisch, maar alles is duurzaam geproduceerd. De verkoper weet precies waar het vandaan komt omdat hij het zelf gemaakt heeft of de precies weet waar de ingrediënt en of producten vandaan komen. Bewust en ambachtelijk eten met een verhaal.