Amsterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overhoeks

Amsterdam,
Nederland


Vorige week plaatste Nel (Pkoelewijn) een mooie foto van Overhoeks. De foto die ik nu plaats is genomen vanaf ongeveer dezelfde plek dan waar Nel stond, namelijk aan de noordoever van het IJ, bij het Centraal Station. Op een ander tijdstip, dat wel. Ik plaats deze foto om te laten zien, dat door het gekozen tijdstip je foto er anders uit komt te zien. En natuurlijk ook omdat ik 'm zo mooi vind. Is dit nou plagiaat Nel?????

Overhoeks is een nieuwe stadswijk en je vindt er een combinatie van wonen, werken en vrije tijd. Het gebied is vernoemd naar de 80 m. hoge markante Overhoekstoren, die destijds van Shell was en nu omgedoopt is naar ADAM -Toren. Deze naam verwijst niet alleen naar de stad, maar staat ook voor “Amsterdam Dance and Music”. Het accent van de activiteiten aldaar ligt dus op muziek, feest en creativiteit. Er is ook een 120 kamers tellend hotel en in “de Kroon” ligt een nachtclub en een draaiend restaurant. Er worden 1 miljoen bezoekers per jaar verwacht. De openstelling van de Adam-Toren moet (als ik het goed heb) nog plaatsvinden.
Naast de toren zie je het markante gebouw van EYE. Het EYE Film Instituut Nederland met o.a. filmzalen, een filmbibliotheek en een tentoonstellingszaal, is een centrum in Amsterdam dat helemaal gewijd is aan cinematografie. Het gebouw is van 2010.