Amsterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdekkingen op de NDSM werf

Amsterdam,
Nederland


Op 10 minuten varen met de gratis pont vanuit het centrum van Amsterdam, kom je bij de NDSM werf.

Je gaat terug in de tijd tussen oude industriële structuren. We lopen rond en ontdekken overal leuke details. Op een schip staat een aangevreten beeld dat lijkt meegenomen van Paaseiland. Vlak daarnaast het beroemde schip de Sirius van Geenpeace. Die hebben veel meegemaakt op de wereldzeeën.

Verspreid over het terrein zien we kleurrijke graffitty, sommigen van uitzonderlijk hoog niveau. We klauteren over een vervallen scheepshelling en zien twee oude trams staan. We lopen er om heen. Grappig, er wonen mensen. Ze hebben een geweldig uitzicht, want vlak aan het IJ komen boten voorbij varen met op de achtergrond de skyline van het oude deel van Amsterdam.

Even wat drinken in een enigszins alternatief maar ook hippe plek. Relaxte muziek en een heerlijke sfeer!

We lopen lang een oude hijskraan waar bovenin 3 dure hotelkamers zijn aangebracht en lopen verder naar de grote oude loodsen. We gaan door een deurtje naar binnen. Wat een ruimte! In de verte een kleurrijk kunstwerk. Mooie oude verweerde metalen constructies, allerlei kleine kunstateliers en hier en daar oude vervoersmiddelen. Wat ik erg leuk vind is dat er een aantrekkelijke alternatieve sfeer hangt.

Kortom een bezoek aan Amsterdam wordt compleet met een uitstapje naar de NDSM werf!