Amsterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Felix en Foam in Amsterdam

Amsterdam,
Nederland


We liepen over de Keizersgracht en zagen de deuren van Felix Meritis open staan. Ook op de gevel een banner met daarop FOAM (fotgrafie museum Amsterdam). Dat prachtige grachtenpand willen we wel eens van binnen zien. De komende 6 maanden kun je gratis naar binnen om o.a. fototentoonstellingen te zien.
Gestart wordt met de tenstoonstelling The Space Between Us, met werk van negen hedendaagse Nederlandse fotografen die ieder op geheel eigen wijze bezig zijn met het onderzoeken en verbeelden van het menselijk lichaam.
In een andere ruimte worden kunstzinnige videowerken getoond en weer een verdieping hoger worden theater en dans voorstellingen gegeven. Helemaal bovenin is een camera obscura geplaatst en worden workshops gegeven. Je hebt daar prachtige ramen waar je een geweldig uitzicht over de stad Amsterdam hebt. Je ziet zelfs in de verte de havens. Natuurlijk ook de bekende gebouwen, zoals de Westertoren, het rijksmuseum en allerlei geveltjes van grachtenpanden.

Er is ook een tijdelijke winkel waar je o.a. fotoboeken kan kopen en er is ook gedacht aan het inwendige van de mens (eten en drinken).

Het grachtenpand is al mooi, maar de uitzichten zijn fantastisch (ik zal er een foto van plaatsen). Een aanrader om naar toe te gaan!

Keizersgracht 324
Amsterdam
www.felixandfoam.org
www.facebook.com/felixandfoam