Amsterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Drifting away

Amsterdam,
Nederland


Aan de Vecht, zon’ 25 kilometer ten zuiden van Amsterdam, ligt het historische dorpje Vreeland. Het is de thuisbasis van minder dan 2.000 mensen, 500 koeien en 250 varkens. Aantallen die ruim worden overtroffen door de vis- en vogelstand in dit pittoreske gehucht.

De geschiedenis van Vreeland begint ongeveer 7 eeuwen geleden, toen het tegenwoordige dorp officieel nog een stad was (1265 tot 1560). Het is een geschiedenis die nog goed valt af te lezen aan de eeuwenoude gebouwen in het centrum.

Maar genoeg geschiedenis. Vandaag de dag is Vreeland nog steeds springlevend. Mensen wonen, werken, drinken en eten in de overblijfselen van het verleden. Het dorp is een populaire pleisterplaats voor toeristen op fietsen en boten. Je wandelt er over boerenland routes door weilanden en boomgaarden en je schuift er smakelijk aan bij de goed vertegenwoordigde plaatselijke horeca.

De nabijheid van Amsterdam maakt Vreeland een ideale uitvalsbasis. ‘s Ochtends en ‘s avonds de rust van het platteland, overdag de verleidingen van de stad. Het is allemaal binnen handbereik; minder dan 30 minuten met de auto, een uur met de fiets of een paar uur met de boot.

Vreeland heeft een paar kwaliteit hotels en restaurants, maar om een verblijf echt de moeite waard te maken, is het huren van een woonboot een uitstekend idee. Bijvoorbeeld de watervilla van Cor en Lia van den Akker.

De modern ingerichte woonboot heeft twee verdiepingen en een dakterras van maar liefst 100 vierkante meter. De overburen hebben allemaal vleugels of varen langs in bootjes, Het drijvende paleisje biedt plaats aan maximaal 6 personen, waarvan er twee tegelijkertijd in de jacuzzi passen. In de zomer is de voortuin een natuurlijk zwembad, ‘s winters een ijsbaan.

De woonboot beschikt over een goed uitgeruste keuken, een badkamer, de rust van het leven op het water en last but not least de warme gastvrijheid van de buren (broodje) Cor en Lia.

Vergeet niet om een verrekijker in te pakken voordat je begint met drijven.


Vreeland Watervilla
Nigtevechtseweg 150
3633 XX Vreeland
T: +31 (0) 6 33777089
W: [url="http://www.bnbvreeland.wordpress.com" target="_blank"]www.bnbvreeland.wordpress.com[/url]
E: bnbvreeland@gmail.com
Foto's op [url="http://journeylism.nl/drifting-away-on-a-boutique-houseboat-holiday-rental-in-village-of-vreeland-near-amsterdam/" target="_blank"]journeylism.nl[/url]