Amsterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bijzondere bieren proeven in Amsterdam Oost

Amsterdam,
Nederland


Nu het weer terrasjesweer wordt, wil ik jullie deze bijzondere niet onthouden.
Door z'n ligging in Oost ideaal om te combineren met een bezoek aan Artis, Tropenmuseum of Dappermarkt om maar eens een paar bekende bezienswaardigheden in de buurt te noemen.
Maar ook na een dagje struinen in het [url="http://www.oostelijkhavengebied.nl/navigation/Architectuur_main.html" target="_blank"]Oostelijk Havengebied [/url]bv over De Eilanden of het oude [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/nederland/amsterdam/reisreporter/fotos/386502.html" target="_blank"]Veemarktterrein[/url] een ideaal plekje om heerlijk neer te strijken op het beschutte, zonnige terras.
Deze is vooral voor de bierliefhebbers onder ons, maar ook voor een "glaasje fris" kun je er terecht:
[url="http://www.brouwerijhetij.nl/brouwerij/" target="_blank"]Brouwerij 't IJ [/url]gelegen aan de voet van de Funenmolen (off. Molen de Gooyer).
Er worden [url="http://www.brouwerijhetij.nl/category/bieren/" target="_blank"]diverse zelfgebrouwen bijzondere bieren [/url]geschonken.
Mijn eigen favoriet is "De Natte", een mooi donker bier, "dubbel"volgens Belgische traditie; neem daarbij eens een portie echte Amsterdamse ossenworst.... genieten!
Ze hebben er trouwens ook een "Columbus"!!
Kun je echt geen keuze maken uit de verschillende soorten en vind je een groot glas van alles toch een beetje teveel van het goede, dan kun je ook nog kiezen voor het "proefplankje", waarop 5 verschillende soorten in kleine porties worden uitgeschonken.
Ook bij slechter weer is het nog steeds prima toeven in [url="http://www.brouwerijhetij.nl/proeflokaal/" target="_blank"]het gezellige proeflokaal [/url]binnen.
In het weekend worden er ook [url="http://www.brouwerijhetij.nl/rondleidingen/" target="_blank"]rondleidingen in de brouwerij [/url]verzorgd, voor groepen evt op aanvraag.