Meren - Prespa en Ohrid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Excursies met George & Dushko

Meren - Prespa en Ohrid,
Noord-Macedonië (voormalig Macedonië)


Eenmaal aangekomen in het hotel bij Ohrid in Macedonië, kregen we direct bij aankomst een voorlichtingsbijeenkomst van Fibula, het lokale reisbureau, partner van Corendon. We kregen een heel boek met excursies voor alle dagen, voor een redelijke prijs.
We hebben niet direct geboekt omdat ik al gelezen had van George en Dushko.
’s Middags aangekomen in Ohrid kwamen we ze inderdaad tegen op het plein bij de haven. We kregen een folder mee en hebben die naast Fibula gelegd, een aantal excursies leken hetzelfde, maar door hun enthousiaste verhaal de volgende dag 2 excursies bij hun geboekt. De “Dorpentocht” in de bergen en “Rond het Meer van Ohrid naar Albanië”. Later ook nog een excursie bij Fibula geboekt; “boottocht naar Sv. Naum”.
Bij de excursie van Fibula gingen er wel 150-250 mensen op de boot, vechten voor een fatsoenlijk plekje, je kunt dus geen foto’s zonder mensen maken, de aangeboden maaltijd is een standaard massa hapje in een restaurant zo groot als een fabriek, het drankje is ontzettend duur, kortom een afrader.
De excursies met George & Dushko ga je met maximaal 6 mensen in een auto, ze brengen je naar de mooiste punten en fotostops, ook hier is de maaltijd inclusief en een drankje ook, maar ga je eten in een klein restaurant met keuze, of bij een gezin in een dorpje thuis, dit was helemaal geweldig, heerlijke gevarieerde rijke maaltijd en er kwam ook nog een fles eigengestookte drank op tafel, waarvan we onbeperkt mochten drinken. Ze kennen veel mensen onderweg en we mogen bij sommige mensen even binnen kijken, praatjes maken, erg leuk. Bij de tocht door Albanië bezoeken ze kleinere dorpen die voor een grote touringcar niet toegankelijk zijn. Een heerlijk klein restaurant, waar zij ook de enige vaste gasten zijn en waar we een overheerlijke forel gegeten hebben.
Dus mijn advies is als je nog een excursie wilt boeken, ga even naar het oude stadscentrum van Ohrid (als ze volgeboekt zitten zijn ze er niet, omdat ze maar met z’n tweeën zijn en alle excursies zelf doen) op zondag of eind van de middag zul je ze vast wel tegenkomen.
Ze hebben ook een website www.georgeanddushko.com kun je alvast even kijken.

Deze foto is gemaakt tijdens de Dorpentocht met hun. Een heerlijk uitstapje tijdens een stedentrip Ohrid.