Venetië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lekker (en rustig!) eten in Castello en Dorsoduro

Venetië,
Italië


Wij logeerden in de wijk Castello en dat was geweldig. Rustig, leuke pleintjes en gezellige restaurantjes. Terwijl je op een terrasje zit zie je het lokale leven: zakenmannen die voorbij lopen, middelbare scholieren die hun pauze samen doorbrengen en vrouwen die boodschappen hebben gedaan en even een praatje maken met elkaar. Hier wat tips voor restaurants in een rustige omgeving waar je ook nog lekker kan eten.
Aan de Calle Seconda de la Fava in de wijk Castello is restaurant Santa Giustina gelegen. Toen wij er gingen lunchen (we kwamen er bij toeval terecht) was het rond 12.30u en konden we lekker in de zon zitten. We hebben beide de gnocchi ragu gegeten en die was heerlijk! Boterzachte gnocchi, zeer smakelijke saus en de tiramisu mocht er ook zijn (sla de chocomousse over...). Er liepen af en toe wat toeristen voorbij, maar het waren toch vooral de locals die er kwamen eten. Het is er echt aangenaam vertoeven.
Wandel 's avonds via het Arsenaal naar de Via Giuseppe Garibaldi. De breedste straat van Venetië! Gezellige wijk met tal van restaurants, winkeltjes e.d. Loop de straat uit en ga naar de Calle Seco Marina. Hier zit Trattoria dai Tosi. De ene avond is het een pizzeria (niets anders te verkrijgen dus) en de andere dag restaurant. De bediening laat te wensen over, maar de pizza's waren top! Let op: in dezelfde straat is ook Trattoria dai Tosi Grande. Het was vroeger van dezelfde familie, maar inmiddels niet meer. Dit hoort dus niet meer bij Dai Tosa.
Tijdens een wandeling in de wijk Dorsoduro liepen wij naar San Sebastiano en kwamen terecht op het Campo dell'Angelo Raffaele. Tegenover de kerk is een trattoria dat Anzolo Raffaele heet. Fijn terras, hele aardige eigenaren die goed Engels spreken en rust rust rust. Wij aten er lunch (open v.a 12u) en dat was supergoed! Wij bestempelden de toetjes als de beste van die week vakantie. Maak daarna nog een wandeling in de buurt en geniet van de rust.