Sardinië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nuoro: agricultuur camping voor 2 plaatsen

Sardinië,
Italië


Nuoro is een bergplaats in het midden van Sardinie. Daar wilde we wel een nacht verblijven.
Een plaats in het midden van het eiland op een grote berg. Uit ons dagboek:
We rijden steeds hoger. We gaan eerst maar eens naar de VVV en horen dat er hier geen camping is. Wel kunnen we bij een Agricultuur camping een plaats krijgen.
Dat lijkt ons wel wat en we rijden de berg nog wat verder omhoog. We blijken de Monto Ortobene op te rijden. Nuoro ligt daar onder op een granieten plateau. We komen aan bij de camping en het blijkt helemaal geen camping te zijn. We gaan van de bergweg af en dan nog 400 mtr. rijden over een klimweggetje de berg op. Er is helemaal op de top een boerderij met terrasvormig land waarop een restaurant is en daar is het druk op dat moment. Het is nu 4 uur en er zitten een stuk of wat gasten.
Een jonge dame heet ons welkom en legt uit dat er op de terrassen 2 tenten kunnen staan. Er is een (koude) douche en wasgelegenheid en men laat ons vanaf een uur of 10 's avonds alleen. We vinden het wel een avontuur en zetten de tent vast op en gaan dan weer naar beneden het stadje verkennen. Dan gaan we rond 10 uur de berg weer op. Alles is dan donker, maar we slapen er heerlijk stilletjes. Wel eng zo alleen, maar wat een avontuur. Een aanrader dus!