Sardinië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Costa Smeralda ...Exclusief

Sardinië,
Italië


Op Sardinie is een veelvoud van soorten vakantie te vieren. Om eens lekker decadent te gaan doen of te kijken, de volgende tip.
Als we bij de Costa Smeralda aankomen weten we inmiddels dat dit gebied de goudkust van Sardinië is. De Aga Kahn heeft hier in de 60-er jaren een reeks exclusieve hotels neergezet. De stranden moeten hier net zo mooi als in de Caribbean zijn. We zijn benieuwd.
De eerst plaats is ook gelijk de top. Porto Servo heeft een Marina, een jachthaven en deze doet niet onder voor die van St. Tropez. Heel mondain en de ene schuit nog mooier dan de andere. Vele meters lang en de auto’s die we zien zijn ook niet mals kwa prijs. Dan rijden we naar het plaatsje zelf en zien de exclusieve appartementen en hotels. We parkeren de auto en gaan eens even kijken. We lopen er naar toe en even later zien we de beroemde merken die hier allemaal een winkel hebben. Gucci, Baume et Mercier, Bulgari, Louis Vuton etc. Decadent...ten top!
Ja hier kan je goed met je euro's terecht, maar ook leuk om die luxe van een afstandje te bekijken. En dan die stranden, heerlijk helder azuurblauw water en witte zandstranden, nee daar hoef je niet voor naar de Caribbean!