Napels

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Capri zonder de toeristenmassas.

Napels,
Italië


Capri is een bijzonder mooi eiland, helaas wordt het iedere dag overspoeld door duizenden dagjesmensen, hierbij wat tips om die mensenmassa te ontlopen en te genieten van het moois dat er volop te zien is.

Vanaf Napels en Sorrento varen dagelijks tientallen ferries naar Capri, [url="http://www.capri.com/en/ferry-schedule" target="_blank"]klik hier een overzicht[/url].

Op Capri kom je aan in Marina Grande, stervensdruk en één grote toeristenval: voor teveel geld matig eten en allerlei types die je voor een kapitaal naar Capri stad willen brengen.

Je kan ook voor ca. 1½ euro de bus nemen, de terminal bevindt zich rechts van de haven als je van de aanlegsteiger afkomt. ([url="http://maps.google.nl/maps?hl=nl&q=capri&ie=UTF8&hq=&hnear=Capri+Napels,+Campania,+Itali%C3%AB&layer=c&cbll=40.556395,14.238093&panoid=RjqWEEUqYrA7foPLsbAF5w&cbp=12,72.78,,0,4.44&ll=40.556363,14.238217&spn=0,0.013894&z=17" target="_blank"]klik hier voor een Streetview plaatje[/url]).

Met de bus kom je het hele eiland over, er zijn 5 lijnen:

Marina Grande – Capri Stad
Capri Stad – Marina Piccola
Capri Stad – Anacapri ([url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/italie/campania/reisreporter/fotos/237047.html" target="_blank"]spectaculair, zie foto[/url])
Anacapri – Punta Carena
Anacapri – Grotta Azzurra

Overdag krioelt het in Capri Stad van de dagjesmensen, 's avonds is het heerlijk mensen kijken op de Piazzetta onder het genot van een (prijzig) drankje.

Vanuit de stad loopt een bijzonder fraai wandelpad langs de rand van het eiland, hier waan je je weer bijna alleen op de wereld. De route komt o.a. langs de Villa Malaparte ([url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/italie/napels/reisreporter/fotos/264290.html" target="_blank"]foto[/url]), de Faraglioni rotsen en via een omweggetje de Arco Naturale.

Marina Piccola heeft een klein strandje en wordt voornamelijk bezocht door de locals, leuk plekje.([url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/italie/campania/reisreporter/fotos/268385.html" target="_blank"]foto[/url]).

In Anacapri is de Villa San Michele de grote trekpleister, wacht tot na zessen en je hebt het fantastische uitzicht voor jezelf.

Hier vertrekt ook de kabelbaan naar het hoogste punt van het eiland, de Monte Solaro vanaf hier heb je een geweldig uitzicht ([url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/italie/napels/reisreporter/fotos/258390.html" target="_blank"]foto[/url]) over het eiland en de wijde omgeving: de eilanden Ischia en Procida ([url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/italie/napels/reisreporter/tip/15018/leuk_eiland_in_de_golf_van_napels_procida.html" target="_blank"]TIP[/url]), de Vesuvius en de Amalfikust.

Laat de drukte op de top achter je door één van de wandelpaden naar beneden te nemen: Anacapri (licht), Punta Carena (middel) of Capri Stad (zwaar, spectaculair uitzicht).

Er zijn bijna geen stranden, inplaats daarvan gaat de bevolking naar de stabilimenti, aangelegde badinrichtingen, een erg mooie ligt bij Punta Carena ([url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/italie/campania/reisreporter/fotos/268363.html" target="_blank"]foto[/url]), spreek wel een prijs af voor je een ligstoel neemt !

Anacapri heeft een aantal fraaie B&B's zoals bijvoorbeeld [url="http://www.mimosacapri.com/en/index" target="_blank"]Villa Mimosa [/url](over-the-top inrichting, waanzinnig dakterras) en goede trattoria's zoals Al Nido d'Oro.

Het beste souvenir koop je (zoals overal ter wereld) in de supermarkt: een fles Limoncello.

[img width=400 height=200 src=http://www.planetware.com/i/map/I/capri-map.jpg][/img]

Zie ook de [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/italie/campania/reisreporter/tip/13560/het_eiland_capri_te_voet.html" target="_blank"]Capri-tip [/url]van RR Joanna.