Napels

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vesuvius en Herculaneum.

Napels,
Italië


Wie Napels zegt, zegt Vesuvius. Wie Vesuvius zegt, zegt Pompeï én Herculaneum.[url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/italie/napels/reisreporter/fotos/180211.html" target="_blank"](klik voor foto)[/url]

Een leuke dagtrip vanuit Napels is de combinatie Vesuvius en Herculaneum, de restanten van deze oude stad liggen midden in het huidige Ercolano op ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station, en laat nou net vanaf dit station een busje rijden dat je tot bijna bovenop de Vesuvius brengt.

De trein naar Ercolano vertrekt vanaf het Circumvesuviana station aan de Corso Giuseppe Garibaldi, vlakbij het Stazione Centrale.

Op het plein voor station Ercolano Scavi vind je het kantoor van de busdienst, de rit naar boven duurt ongeveer 3 kwartier, waarna je ruim een uur de tijd hebt om de laatste 300 meter naar de top te lopen, in de krater te gluren [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/italie/napels/reisreporter/fotos/264102.html" target="_blank"](klik voor foto)[/url] en te genieten van het uitzicht (als de top tenminste niet in de wolken zit, zoals bij ons) en terug te lopen naar het busje.

Uiteraard moet je niet gek op kijken als er meer dan de toegestane 8 passagiers aan boord zijn, je kunt prima met z'n vieren op een driepersoons bank zitten en een klapstoel in het gangpad is ook een zitplaats toch, het blijft wel Italië.

Terug op het station volg je de Via 4 Novembre, bergaf richting de zee, tot je tegen de muur rondom de opgravingen van Herculaneum aanloopt.
De stad werd bij dezelfde uitbarsting vernietigd als Pompeï, in tegenstelling tot deze plaats was Herculaneum een soort villadorp, er zijn dan ook veel muurschilderingen en mozaïeken te vinden die een inkijkje geven in het leven van de welgestelde bewoners.
De site is relatief klein en het zicht op de moderne stad die bijna over de opgravingen heen hangt is zeker de moeite waard. [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/italie/napels/reisreporter/fotos/264105.html" target="_blank"](klik voor foto)[/url]