Napels

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Limoncello

Napels,
Italië


In Sorrento staan op dit moment (nov) alle bomen nog in bloei, je ziet er heel veel citroen en sinaasappelbomen.Van de citroenen word een heerlijk drankje gemaakt, genaamd Limoncello.
Recept :

Een limoncello mag zich pas limoncello noemen als de likeur gemaakt wordt van P.G.I. Sorrento citroenen. (P.G.I staat voor Protected Geographical Indicator). Het draagt dan de naam Liquore di Limone di Sorrento. Villa Massa behoort bijvoorbeeld tot deze officieel erkende categorie, die door de EU wordt gecontroleerd.

Limoncello hoort bij 4 à 5°C gedronken te worden, of naar eigen smaak op diepvriestemperatuur.

Limoncello is eenvoudig zelf te maken. Voor het beste resultaat worden citroenen van Sorrento en alcohol van 95% gebruikt. Doe in een weckpot 750 ml alcohol (liefst grappa), wodka of jenever, gevolgd door 250 gr witte suiker. Van twee citroenen de schil toevoegen. Sommigen doen er ook citroensap bij, maar dat hoort eigenlijk niet. ook fantasietjes als limoenschil of limoensap zijn eigenlijk niet origineel, al geldt hier natuurlijk ook dat er over smaak niet te twisten valt. Na vier tot zes weken is de likeur stroperig en heerlijk om te drinken.