Florence

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Giardino Bardini

Florence,
Italië


Één van de mooiste steden voor een stedentrip vind ik Florence. Een bruisende stad met schitterende gebouwen, een heerlijke sfeer, straatmuzikanten, terrassen, ijssalons en markten. Maar ben je even verzadigd van alle cultuur die de stad te bieden heeft, heb ik een mooie tip voor je om even op adem te komen.

Niet ver van het centrum ligt een stadstuin met de naam Giardino Bardini. Het is eigenlijk een soort park, in Renaissance-stijl. Vanuit het park heb je waanzinnige panoramische uitzichten over de stad, en je kunt er genieten van mooie flora en fauna. Er zijn watertjes aangelegd en door de hoogteverschillen in het park doet alles heel schilderachtig aan, je weet vaak ook niet wat er om de hoek te zien is. Het mooiste vond ik een aardig lange 'tunnel' van blauwe regen. Het voelt bijzonder om daar onderdoor te lopen!

Het is eigenlijk helemaal niet druk of toeristisch op deze plek. Wellicht komt dit omdat je een paar euro entree dient te betalen. Neem van mij aan dat het park de euro's waard is. En mocht je dan tóch de cultuur weer missen, kun je voor datzelfde geld ook de vele beelden bewonderen, of het museum bezoeken dat ik het park gelegen is! Kortom: Giardino Bardini, onthouden!