Florence

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zonsondergang in Florence

Florence,
Italië


Er komen is eenvoudig! Vind op de kaart het piazza Michelangelo. Wandel de ponte vecchio (de oude brug) over terwijl je geniet van alles dat je voorbij struint. Ga links af en wandel langs de oever van de Arno. Op het tweede pleintje dat je tegenkomt ga je omhoog. En omhoog. En omhoog. Tot je op het plein beland bent. Het prachtigste uitzicht over Florence / Firenze is hier te vinden. Bonusmateriaal krijg je als je rond zonsondergang komt! Een cadeautje!

"Ik zit op de trappen van het piazza Michelangelo. Met een paar honderd andere mensen. Die hier allemaal, per ongeluk of heel bewust terecht gekomen zijn. Er wordt gegeten. Ijs. Salade. Koekjes en pistachenootjes. Er wordt gedronken. Rode wijn uit flessen. Bier. Sap. En aqua naturale. We zitten en wachten. Althans. Daar lijkt het op. We wachten op de zon. Tot ze onder gaat achter de laatste streep aarde. Tot ze warm oranje en gloeiend rood is. En de dag veranderd in de nacht. Wij wachten. Als je ons niet kende, en niets wist van ons gezamelijk doel, dan zou je kunnen denken dat we hier voor iets anders zaten. Misschien zijn de trappen waarop we zitten bijzonder. Of komt er zo een bekend iemand voorbij. Misschien horen we bij een hobbyclub dat zich klaar maakt voor het jaarlijks uitje. Je weet het niet.
Maar wij weten het wel. Wij wachten op de zon.

Om me heen zie ik meer verschillen dan ik tellen kan. We spreken verschillende talen. Van spaans tot russisch. Van pools tot arabisch. Het babbelt om me heen. Het spreekt de dag door of spreekt ovet niets. Alles terwijl we wachten. We zijn met mannen en vrouwen. Kinderen en oude mensen. Uit alle landen. Alle plaatsen. En we hebben twee dingen gemeen- we bezitten allemaal een fotocamera dat ligt te rusten op onze schoot. En we houden van de ondergaande zon. Zo simpel. Zo simpel, kan het dus zijn."