Campania

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Penisula Sorrentina (schiereiland Sorrentina) route

Campania,
Italië


Een mooie route die het midden en de noordkust van het schiereiland Sorretina laat volgen. Aan de andere zijde is de Amalfikust. Maar hier is ook veel moois te zien.
Uit mijn reisverslag: Start vanuit Vico Equence. Na 15 km. komen we aan bij het plaatsje Sorrentina, de grootste van deze zijde van het schiereiland. We parkeren als vanzelf in de parkeer garage vlak bij het centrum en lopen dan naar een groot kruispunt. Mooie huizen in zachte pastelkleuren en een standbeeld van een plaatselijk grootheid, doen ons snel oversteken. Rechts zien we een diepe kloof onder ons en daarin lopen mensen te wandelen. Wij gaan echter gelijk het smalle winkelstraatje in wat erg toeristisch is, maar voor ons geen enkel bezwaar. We zien veel mode winkels met saldi op het raam en ruiken de zeepwinkel, de likeur shops, men heeft hier heerlijke citroen likeur in alle vormen en maten en een aparte houtsnijwinkel. Voor de deur staat een Harley motor van hout. Verder komen we halverwege het straatje, in een zijstraat, een mooie hoge kerktoren tegen die we even moeten fotograferen. Dan verlaten we het stadje en volgen de route verder. Mooie uitzichten onderweg van de kust, de Vesuvius bij de Golf van Napels en ook die van het eiland Capri, dien ons af en toe stoppen. Hierna komen we door het plaatsje Santa Aghata en volgen de bordjes naar het Belvedere del Deserto, het benedictijner klooster op de top. Hier zou je ook weer mooi uitzichten hebben. Bij de poort van het klooster is de poort dicht en lezen we dat het van 12 tot 4 gesloten is. We geven het echter niet zo gauw op en als we even later twee mensen de kloosterweg naar beneden zien lopen en langs de poort er uit komen, wagen we ons ook de steile weg omhoog. Het klooster ligt er verlaten bij op de top, geen mens te zien. We lopen naar de uitkijkpunten en verbazen ons over het mooie uitzicht. We blijven de route volgen en passeren leuk dorpjes.


Foto's:
[url="http://www.google.nl/images?hl=nl&rlz=1T4ACAW_nl___NL374&q=peninsola+sorrentina+foto&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=RRufTObgEIKXOK-m0ZQL&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CDAQsAQwAA&biw=1579&bih=648" target="_blank"]http://www.google.nl/images?hl=nl&rlz=1T4ACAW_nl___NL374&q=peninsola+sorrentina+foto&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=RRufTObgEIKXOK-m0ZQL&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CDAQsAQwAA&biw=1579&bih=648[/url]