Italië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Italië image

Isola d'Elba

Italië
Europa
Marjolijn

Isola d'Elba

Napoleon leefde in 1814-1815 in ballingschap op Elba. Mij lijkt het geen straf verbannen te worden naar dit eiland. Vanuit Piombino is het met de veerboot een uurtje varen naar Portoferraio. Vanaf de boot heb je een goed uitzicht op de haven en de hoog oprijzende vesting. Ook Napoleon had uitzicht op de baai van Portoferraio, vanuit zijn stadspaleis in Portoferraio, maar ook vanuit zijn eenvoudige buitenhuis, de Villa Napoleonica in San Martino. Zijn verweerde standbeeld van steen kijkt peinzend naar zijn simpele optrekje. Aan het begin van de oprijlaan verkoopt, in haar kraampje, de bijna tandeloze nonna (oma) Adua, getooid met bordeaurode koksmuts, haar kookboeken.
Porto Azurro aan de westkust is een leuk havenstadje. Straatjes en trappen leiden vanuit de haven omhoog naar de oude stad. Deze straatjes uit tijden van weleer inspireren tot foto’s in sepia.
We kronkelen naar Marina di Campo aan de zuidkust. Als vingers steken in het zuiden een aantal landtongen ver in zee, en vormen baaien met witte zandstranden. Strandliefhebbers kunnen in Marina di Campo dan ook hun hart ophalen op de uitgestrekte zandstranden, bereikbaar via de lange strandpromenade.

Foto's

99da1.jpg
99da1.jpg
Marjolijn
f51b3.jpg
f51b3.jpg
Marjolijn
d1186.jpg
d1186.jpg
Marjolijn