Oostland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Veilige haven!

Oostland,
IJsland


Hofn betekent haven en is een leuk stadje waar je heerlijk kunt genieten van de lokale vangst van kreeft en garnalen.
De omgeving wordt gedomineerd door Europa's grootste gletsjer de Vatnajokull.
Een must is de ICE-land Glacier Exhibition. Je ontdekt in dit museum de wetenschap achter het plaatselijke landschap en hoe deze zich verhoudt tot de Vatnajokull gletsjer. Er zijn interactieve filmpjes, welke je volledig imponeren.
De Lonsoraefi Valley even buiten Hofn is een erg populair wandelgebied. Het is een interessant geologisch gebied met rotsformaties en waar je mineralen en Rhyolite kunt vinden waardoor het landschap zijn mooie kleuren krijgt. Je ziet er overigens ook regelmatig rendieren rondlopen.
Langs de weg zie je diverse gletsjertongen van de Vatnajokull en bij een aantal kun je met een 4x4 tot dichtbij komen en het laatste stukje is prima lopend te doen. Het indrukwekkendste is dat je daar alleen bent. Onvoorstelbaar mooi.
De Hrnafjardarfljot River is een korte maar zeer brede rivier wat eigenlijk meer een baai lijkt. In 1961 werd toen over deze baai de 1 na langste brug van de wereld over deze baai gebouwd. Mooi om te zien.
Hofn is een mooie uitvalsbasis naar het Skaftafell NP wat ten westen van Hofn ligt. Je vindt daar informatie over de geschiedenis van de omgeving over ijs en water en hoe de natuur het landschap gevormd heeft. Schitterende omgeving en een informatief Visitor centre Skaftafellsstofa.
Kortom Hofn is een prachtige uitvalsbasis voor deze schitterende omgeving.