Ierland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ring of Kerry

Ierland


De Ring of Kerry is niet voor niets de bekendste autoroute van Ierland. Bij mooi weer heb je het ene mooie uitzicht na het andere over het schiereiland Iveragh. En dat geluk hadden we nou net, we zijn dan ook regelmatig gestopt.

Hier zie je hoe dit deel van het schiereiland schuin naar beneden richting oceaan afloopt. Aan de horizon liggen de Blasket Islands die tot 1953 bewoond werden. Toen besloot de overheid dat het niet meer verantwoord was en evacueerde de bewoners terug naar Iveragh. Wie weet wonen sommigen nog in één van de boerderijen die hier liggen....
Je kunt de eilanden nog bezoeken.

Een tip is om met de klok mee het eiland rond te rijden, zo rijdt je de meeste toeristen(bussen) tegemoet in plaats van achter ze te zitten. De weg is uitstekend en overal breed genoeg. In werkelijk alle reisboeken had ik gelezen om tegen de klok in te rijden (en dan doe ik dus altijd het tegenovergestelde), maar dat is echt nergens voor nodig. Het was ook lang zo druk niet als ik me had voorgesteld, eerder vrij rustig, en dat in het hoogseizoen.