Newcastle

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bass Rock - Vogels - Schotland

Newcastle,
Groot-Brittannië


Bezoek Bass Rock.

Dit, onder vogelaars, beroemde eiland bevindt zich net over de grens met Schotland. Deze 320 miljoen jaar oude granieten kolos in zee herbergt in het broedseizoen de grootste kolonie jan van genten van Europa.
Om Bass Rock te bezoeken moet er een reservering worden gemaakt bij http://www.seabird.org/bassrockgannetsguidedlandingtrips.asp , trips zijn vrij prijzig, en moet een half jaar van te voren gedaan worden. (gaan maar 12 man op het bootje)
Je wordt in een uur tijd naar het eiland gevaren, samen met een medewerker van het eiland. Je krijgt circa 3 uur de tijd om te fotograferen en alles eens mooi te bekijken. Met de terugtocht gaat een medewerker van de boot de vogels met vis lokken (‘chumming' genoemd ) zodat je vliegbeelden en duikopnames van Jan van Genten en andere vogels kunt maken.

Om deze trip te maken, moet je in de morgen of middag in het plaatsje Dunbar zijn, om hier vanuit Nederland te komen kan je de boot vanuit IJmuiden-Newcastle nemen,circa 100km rijden, of de boot Europoort-Hull nemen, circa 350 km rijden.
B&B zijn er zat in Dunbar.
Deze trip is heel mooi te combineren met een reis naar de Farne eilanden.