Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ha-ha bij Burghley house

Engeland,
Groot-Brittannië


Burghley house is een enorm landhuis uit de 16e eeuw met een prachtig park, waar je uitgebreid kunt wandelen. Je kunt je gemakkelijk de hele dag in en rond het huis vermaken: binnen in de 35 grote kamers die zijn opengesteld en buiten in de verschillende tuinen. Zo is er een tuin met moderne kunst, een watertuin, waar je waterinstallaties in gang kunt zetten en waar de kids heerlijk met water kunnen spelen. Natuurlijk ontbreken de doolhoven niet waar ik eerder een foto van geplaatst heb. Er zijn verschillende films in en rond het huis opgenomen zoals de Da Vinci Code en Pride and Prejudice.

Hier zie je een bijzonder fenomeen bij het huis; Een muur die verborgen ligt in een droge gracht, een zogenaamde ha-ha. Oorspronkelijk werd zo’n verzonken muur in een droge gracht gebruikt om het vee niet te laten ontsnappen. Bij Burghley House is de haha vooral vooral om esthetische redenen aangelegd. Omdat de gracht en de muur beneden het maaiveld liggen, wordt het dieptezicht van de tuin niet onderbroken, zodat het lijkt alsof de tuin doorloopt in het landschap.
Je ziet aan de personen links hoe enorm het landhuis is. Het wordt nog steeds bewoond door de kleindochter van de graaf en markies van Exeter en haar gezin, maar het huis is eigendom van The Burghley House Preservation Trust.

Info: www.burghley.co.uk