Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Harry Potter's kathedraal

Engeland,
Groot-Brittannië


In heel Groot-Brittannië zijn een aantal bijzondere en mooie plekken die gediend hebben als locatie voor de Harry Potter films. De meeste in Schotland, waar onze kinderen graag een Harry Potter rondrit zouden willen maken. Maar je hoeft helemaal niet zo ver weg te gaan om een Potter-locatie te bezoeken. In het zuidwesten van Engeland, bijna op de grens van Wales, ligt het stadje Gloucester met een eenvoudig en gratis te bezoeken filmlocatie... de fantastisch mooie kathedraal.

De kathedraal, en vooral de kloostergangen, werden gebruikt voor scènes in de films 'Harry Potter en de Steen der Wijzen', 'Harry Potter en de Geheime Kamer' en 'Harry Potter en de Halfbloed Prins'. En het mooie is dat je op internet verschillende digitale gidsen kan downloaden om zelf te ontdekken waar welke scène waar is opgenomen. Of bekijk de dag ervoor samen de allereerste film en herken waar in de kathedraal Hermelien werd gered van een enorme trol door Harry Potter.

De fraaie Normandische architectuur van de kathedraal met zijn prachtig bewerkte plafonds en Gotische toevoegingen worden door de kinderen ineens met interesse bekeken. En als je goed kijkt dan zie je nog de sporen van de filmcrew, zoals de weggewerkte elektriciteitskabels die je in de film natuurlijk niet mocht zien...

Naast de kathedraal is de stad Gloucester zelf ook zeker een stedentripje waard. Het is binnen 2 uur te bereiken vanuit Londen en vanuit Birmingham zelfs nog geen uur. Nog niet geheel overspoeld door de toeristen kan je aangenaam door het centrum dwalen. De stad kent nog andere trekpleisters zoals de historische Victoriaanse haven en jaarlijks trekken de zomerfestiviteiten en het kerstfeest in Gloucester duizenden bezoekers aan. Gloucester staat ook bekend om zijn rugbyteam Gloucester RFC.