Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Visser op zee

Engeland,
Groot-Brittannië


Dit is de enige foto van een papegaaiduiker in het water die echt geslaagd was tijdens diverse boottochtjes naar de Farne eilanden. Je vaart vanuit Seahouses met wat kleinere bootjes (15 meter) naar de 2 eilanden die bezocht mogen worden. Onderweg zie je al veel papegaaiduikers in de lucht en op het water. Op het water zie je vaak alleen de kontjes van het wegzwemmen of wegduiken.
Deze papegaaiduiker was echter net boven met zijn vangst. De terugweg naar de jongen moest nog aangevangen worden. De jongen zitten in holen in de zachte grond van diverse eilanden. Staple Island en Inner Island zijn de eilanden die je kan bezoeken en op beide eilanden zitten ze en kan je ze goed zien. Alleen bij ruig weer varen de bootjes niet.
Het is prachtig om honderden en honderden van deze beestjes op de eilanden te zien en te fotograferen. In de lucht is lastig fotograferen vanwege de snelheid. Op zee viel ook tegen vanwege het schommelen van de boot en het weggaan van de vogels. Daarom was ik extra blij dat deze ook nog vis in de bek had.