Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Anglesey Abbey, a day in the country

Engeland,
Groot-Brittannië


Hier zie je een typisch Engels landhuis: Anglesey Abbey in Cambridgeshire. Het was vroeger een pastorie met verwaarloosde landerijen. maar werd in de dertiger jaren van de vorige eeuw door Lord Fairhaven omgebouwd tot een waar lustoord waarmee hij zijn gasten kon imponeren.
Vooral de tuinen zijn spectaculair. Op een oppervlakte van 46 hectare wisselen de landschappen elkaar af. Zo heb je een berkenlaan, en al naar gelang het seizoen bloeien duizenden sneeuwklokjes, wilde hyacinten of dahlia’s. Er is een rozentuin, een werkende watermolen waar je meel kunt kopen en in het huis zie je wat Lord Fairhaven verzameld heeft. Er wordt gekookt als vroeger en je kunt zelfgemaakte likeur proeven. In de bibliotheek mag je veel boeken inzien. Anglesey Abbey is het hele jaar open.
Het landgoed wordt beheerd door de National Trust, onze Natuurmonumenten en Monumentenzorg in één. De Trust beheert meer dan 300 historische plaatsen in Engeland, Wales of Noord-Ierland, dus je zult er zeker meer willen bezoeken. Wij bezochten er in een lang weekend al vier!
De entree ligt rond £10,= Als je meer dan twee plaatsen wilt bekijken, is het veel goedkoper om een National Trust Touring Pass aan te schaffen voor £25,=

Wel van tevoren via internet- National Trust Overseas Visitors- bestellen. Het is niet mogelijk om ter plaatse een pas te kopen.

De site van National Trust is overigens zeer de moeite waard om je reis te plannen. Je kunt b.v. wandelingen en fietstochten downloaden.