Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Duik eens in het diepe- The Deep Hull

Engeland,
Groot-Brittannië


Als je in Hull komt ligt daar een prachtig gebouw aan de Humber. Het is The Deep, het grootste ‘submarium’ ter wereld, een aquarium en zeemuseum in één.
Het futurische gebouw ziet eruit als een groot schip, of een gigantische vin. Er staat een levensgrote haai bij de ingang.
Als je bovenin begint, kan je via allerlei loopbruggen afdalen tot de diepste zeeën. Langs de wanden zie je allerlei informatie. De Twilightzone (het gebied van 200-1000m diepte) is prachtig in beeld gebracht.
Het aquarium zelf is gigantisch. Het is 10 meter diep; je loopt eromheen of je kunt met een lift gaan. Dan zit je er echt middenin. De website is erg mooi: www.thedeep.co.uk

Je kunt bij P&O een minicruise boeken: vrijdagavond weg, feesten op de boot, een dag in Engeland met busvervoer in Hull of naar York, zaterdagavond terug en zondagochtend om 8 uur in Europoort.
In een vorige tip schreef ik al eens over het Museum Quarter in Hull. Dit is prima te combineren met The Deep, want het is maar een paar minuten lopen naar het Museum Quarter en andersom.
Wij gaan ieder jaar met onze zwemploeg van de Special Olympics kijken en ieder jaar zien we weer iets nieuws.