Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek de Roots van York, een dag in Engeland

Engeland,
Groot-Brittannië


Als je een minicruise hebt geboekt, vaar je vanaf Rotterdam Europoort ‘s nachts naar Hull. De bus vervoert je om acht uur ‘s morgens naar Hull of York, waar je de dag naar eigen inzicht kunt besteden.

Als je naar York wilt, moet je er rekening mee houden dat je om vier uur ’s middags wordt opgehaald, in Hull is dat een uurtje later.

Natuurlijk bezoek je de York Minster, de grootste kathedraal van Noordwest Europa.
Vooral de gebrandschilderde ramen zijn uniek, Verder is een wandeling over de volledig intacte muren erg leuk. En vergeet de gezellige middeleeuwse straatjes niet!

Als het weer wat minder is, kun je er toch een fantastische dag van maken, door een bezoek te brengen aan het Jorvik Viking Centre, het museum op de plaats van de oorspronkelijke Viking nederzetting.
Stadsvernieuwing heeft hier eens een keer goed uitgepakt. Op de plaats waar men een nieuwe shoppingmall wilde bouwen, werd een groot gedeelte van de oorspronkelijke nederzetting uit 866 ontdekt. De Vikingen hebben de plaats dan ook Jorvik genoemd.
Je ziet het Vikingdorp zoals het was, je ziet de mensen, hoort hun stemmen, ruikt de geuren (ook van de beerput), er klinkt geroddel op de markt. In een kleine trein rijd je langs de verschillende taferelen die met poppen zijn uitgebeeld, ook erg leuk voor kinderen.
Voor meer verdieping is de tentoonstelling van meer dan 800 opgegraven voorwerpen te bezichtigen.
Open van 10:00-!7:00 uur, Coppergate, www.jorvik-viking-centre.co.uk
Boeken minicruise (goedkoper dan een losse overtocht +busvervoer)
http://www.poferries.nl/tourist/bookMiniCruise.html?route=eu