Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bamburgh Castle

Engeland,
Groot-Brittannië


Bamburgh Castle is één van de fraaiste kastelen van Engeland en is gebouwd van rood zandsteen op een basalten vulkanische rotspunt aan de rand van het gelijknamige plaatsje aan de Noordzee. Waar vanaf je het kasteel ook nadert, vanuit de Cheviot Hills, Holy Island of de Farne eilanden, aan de horizon is het direct een imposante verschijning.


Tegenwoordig is Bamburgh Castle nog steeds het huis van de familie Armstrong en bezoekers genieten van wat wordt beschreven als het prachtigste kasteel van Engeland. Het publiek kan de indrukwekkende King's Hall, de Cross Hall, de ontvangstruimten, de bakkerij en een Victoriaanse keuken bezoeken, samen met het arsenaal en de kerker. De ruimten bevatten een ruime collectie aan prachtig Chinees porselein en glaswerk, afgewisseld met schilderijen, meubilair, tapijtwerk, wapens en pantser.

Het Armstrong Museum, is gehuisvest in het gebouw van de vroegere wasserij en is gewijd aan het leven en het werk van eerste Lord Armstrong. Een vindingrijke ingenieur, scheepsbouwer en industrieel. Hij liet een grote erfenis na aan techniek uit het begin van de 19e eeuw en in het bijzonder van techniek uit het gebied van rond Tyneside.

Even openen aub.