Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hoe meer glas hoe rijker

Engeland,
Groot-Brittannië


Het is niet mijn gewoonte om meer foto's van een gebouw te plaatsen, maar eerder plaatste ik een minder spannende foto van Hardwick Hall. Er was al op gereageerd, dus weghalen kan niet meer.
Dank voor alle reacties tot nu toe.
Hier zie je wat meer details van Hardwick Hall, een van de vele huizen van Elizabeth of Hardwick, gebouwd na het huwelijk met haar vierde man Elizabeth Shrewsbury. Ze was de op een rijkste vrouw van Engeland, na Queen Elizabeth I. De nalatenschap van haar drie mannen gebruikte ze goed: ze liet graag zien hoe rijk ze was en bouwde o.a. het 'kleine' Hardwick Hall, met veel zeer dure glazen ramen (1590-1597). Ze woonde zelf op Chatsworth, Derbyshire, een nog imposanter huis.
Hardwick Hall werd gebruikt als jachthuis en af en toe kon er een weduwe haar intrek nemen. Nu zie je de initialen van Elizabeth op de dakrand wel goed: E S= Elizabeth Shrewsbury.
In Hardwick Hall hoef je je niet te vervelen: het heeft de langste portrettengalerij van Engeland. Je kunt er lekker griezelen, want in de slaapkamer van Elzabeth spookt het.
Geen wonder dat het huis is gebruikt in de laatste Harry Potterfilm. Zijn vijand van school: Draco Malfides woonde er.