Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vis voor het jong

Engeland,
Groot-Brittannië


Papegaaiduikers observeren en fotograferen is een mooie bezigheid. Hiervoor waren we gewapend met regenkleding, fotospullen en verrekijker afgereisd naar het noordwesten van Engeland. Ongeveer 15 kilometer ten zuuiden van de grens met Schotland liggen daar nekele kilometers uit de kust de Farne Eilanden. Op deze onbewoonde eilanden broeden veel vogels waaronder de papegaaiduikers. Om de eilanden te bezoeken vertrek je vanuit Seahouses met een bootje naar de eilanden.
Wij waren er begin juli. Zomer, maar koud en winderig en niet al te best weer. Ondanks het niet al te beste weer was het toch geneiten. Vliegende papegaaiduikers (met visjes) is lastig goed te fotograferen. Ze halen namelijk 80 kilometer per uur De papegaaiduiker op de foto ging met zijn bek vol visjes vlak bij ons zitten. Een onverwachte ontmoeting.
Je kan de papegaaiduikers van redelijk dichtbij zien en dan heb je geen verrekijker nodig. Tijdens de boottocht is een verrekijker wel een must. Je ziet niet alleen heel vel vogels op zee, maar in de buurt van de eilanden zitten ook veel (grijze) zeehonden.