Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Buikschuiver - papegaaiduiker

Engeland,
Groot-Brittannië


Deze foto is genomen op de Farne Islands. Deze eilandengroep ligt enkele kilometers ui de kust van noordwest Engeland net onder de grens met Schotland. Je kan met een bootje vanuit het kleine plaatsje Seahouses naar 2 van deze eilanden, als het weer het toelaat.
De trekker op de Farne Islands zijn de vogels, maar je hebt er ook grijze honden. Een verrekijker is een absolute must en een redelijke telelens is zeker en aanrader.
Persoonlijk vind ik de papegaaiduikers de topatractie. Wij waren er begin juli en de vogels vlogen af en aan met visjes voor de jongen. Ik zag dat ik alleen nog maar vliegbeelden en enkele kopportretten van deze mooie vogels had geplaatst. Vandaar nu een staande vogel. Vliegen en duiken kunnen ze goed, maar aanland zijn ze vrij onhandig.
De jongen worden grootgebracht in een diep aarden hol op de eilanden. De vogels schuiven op hun buik het hol in. Deze kwam er net weer uit en was behoorlijk vies. Waarschijnlijk was hij weer op weg naar het water om nieuwe vis voor de kleine te vangen. Hij schudde nog even de veren uit bij deze mooie ontmoeting.