Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kip ik heb je

Engeland,
Groot-Brittannië


Deze foto is genomen op Staple Island. Dit eiland maakt deel uit van de Farne Islands. De Farne Islands liggen enkele kilometers voor de kust van noordoost Engeland, ongeveer 15 kilometer onder de grens met Schotland. Je kan 2 van de Farne Islands bezoeken. In de ochtend is dat Staple Island en in de middag Inner Island. Op de eilanden wonen geen mensen, maar naast de vele vogels(oorten) zijn er ook veel grijze zeehonden bij en op de eilanden te vinden.
Om bij de eilanden te komen moet je met een boot mee die uit het plaatsje Seahouses vertrekt. De beste tijd voor vogels is juni/ juli en dan varen er vele boten.In di tijd broeden er vele vogels of de jongen moeten nog gevoerd worden.
Op de eilanden zijn paden afgezet waar je op mag lopen en daarnaast is er op beide eilanden een iets grotere "open plek" afgezet. Op Staple Island is die vrij rotsachtig en loopt de afzetting langs kliffen. Toen ik daar langs liep kwam opeens dit koppie van een kuifaalscholver omhoog van achter de klif. Na een paar keer kiekeboe had ik hem te pakken.