Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Opgepoetste universiteit

Engeland,
Groot-Brittannië


De Universiteit van Bristol (officieel: University of Bristol) is een Britse universiteit, gelegen in de stad Bristol, die deel uitmaakt van de Coimbragroep (in 1985 opgericht en is een netwerk van 38 van de oudere Europese universiteiten. De naam komt van de Universiteit van Coimbra, in Portugal. De Rijksuniversiteit Groningen en de van Universiteit Leiden behoren ook hiertoe). In 2008 telde de universiteit meer dan 22.000 studenten, waarmee het één van de grootste universiteiten van Groot-Brittannië is. Weliswaar heeft de universiteit minder studenten dan het nabijgelegen Universiteit van het westen van Engeland (UWE, waar ik stage heb gelopen).

De universiteit werd ingehuldigd op 4 december 1909 door koning Eduard VII. Zij is één van de grootste werkgevers in de streek. De universiteit beschikt niet over een campus maar is gespreid. De meeste van haar activiteiten zijn geconcentreerd in het gebied van het stadscentrum, ook wel bekend als de "University Precinct" (bron: Wikipedia)

Op de foto is The Wills Memorial Building (School of Earth Sciences) on Park Street te zien. De toren is in 2006-2007 `schoongemaakt'.