Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dinner at Mary Arden's farm

Engeland,
Groot-Brittannië


Op 23 april 1564 werd William Shakespeare in de stad Stratford-upon-Avon geboren. William was getrouwd met Anne Hathaway. Ze kregen twee dochters (Susanna en Judith) en een zoon (Hamnet). William overleed op zijn verjaardag, op 23 april 1616, in zijn geboortestad.
Shakespeare is vooral bekend geworden door zijn toneelwerk, maar hij was ook dichter en zakenman. Hij schreef historische stukken (koningsdrama’s), komedies en tragedies. De bekendste zijn Hamlet: “To be or not to be” en "Romeo and Juliet", dat verfilmd is met Leonardo di Caprio. In Londen richtte Shakespeare het theater The Globe op. Helaas werd dit door brand verwoest.

Hier zie je een scène uit de jeugd van William. Hij bracht veel tijd door bij zijn grootouders op hun boerderij op het platteland, omdat er in de stad regelmatig pest heerste. De boerderij van Mary Arden (de moeder van Shakespeare) en de andere huizen waar Shakespeare heeft gewoond zijn zeker een bezoek waard.( zie tip) Het zijn geen statische tentoonstellingen; het leven in de 17e eeuw wordt door zeer goede acteurs nagespeeld.
De maaltijd is echt in de keuken klaargemaakt en wordt, naar de gewoonte van die tijd, om 11 uur 's morgens genuttigd.